Science Based Targets Initiative (SBTi) keurt klimaatdoelstellingen van Lantmännen Unibake goed

12/03/2024 14:08

Als voedselproducent hebben wij de ambitie om bij te dragen aan een leefbare wereld. Daarom hebben wij onze klimaatdoelstellingen, zoals Net Zero behalen in 2050, voorgelegd aan het Science Based Targets initative (SBTi).  SBTi is een wereldwijde organisatie die erop toeziet dat de juiste aanpak is gevolgd. Eind vorig jaar zijn de Lantmännen doelstellingen door SBTi goedgekeurd. Dat betekent dat wij op het gebied van klimaat doen wat er van ons verwacht mag worden. De goedkeuring maakt van Lantmännen Unibake een van de eerste industriële bakkerijen in Europa wiens doelstellingen voor de reductie van emissies gebaseerd zijn op klimaatwetenschap. In nauwe samenwerking met klanten en leveranciers, leiden we de overgang naar klimaatvriendelijkere grondstoffen, de geleidelijke afschaffing van fossiele brandstoffen en het verminderen van voedselverspilling. 

“De goedkeuring van SBTi is cruciaal voor Unibake omdat het onze verantwoordelijkheid en geloofwaardigheid in klimaatacties versterkt. We streven naar NetZero tegen 2050, maar onze focus ligt momenteel op de doelen voor 2030. Onze klimaatdoelen zijn gebaseerd op een uitgebreide analyse van onze totale uitstoot in de waardeketen, met een duidelijk plan om deze te verminderen. We werken nauw samen met onze leveranciers, waarvan meer dan 20% ook al hun klimaatdoelen hebben ingediend voor SBTi-validatie," zegt Carsten L. Thomsen, voorzitter van Lantmännen Unibake.

"Onze klimaatambitie is gebaseerd op uitgebreide data en berekeningen. We zijn trots dat onze doelen nu wetenschappelijk zijn gevalideerd, niet alleen voor onze activiteiten, maar voor onze hele waardeketen. Met deze goedkeuring weten we dat we op de goede weg zijn", aldus Anna-Karin Wahlgren, Global Sustainability Director bij Lantmännen Unibake.

“We zijn blij en vereerd om actief bij te dragen aan NetZero. De SBTi goedkeuring is een belangrijke mijlpaal op ons pad naar een duurzamere toekomst en het bevestigt aan onze klanten dat Unibake zich sterk inzet voor het verminderen van onze uitstoot en het behalen van onze doelen", besluit Anna-Karin Wahlgren.